Öljysäiliöhuolto ja säiliön tarkastus Mikkelissä  poltin pysyy puhtaampana

Palveluihimme kuuluu öljysäiliöhuolto. Tällä sivulla voit lukea tarkemmin tarkastuksen vaiheista.

Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliitto on vuonna 2006 julkaissut suojeluohjeen, joka koskee öljysäiliövuotoja. On kuitenkin aina kiinteistön omistajan vastuulla, jos säiliö vuotaa öljyä maaperään.

Säiliön tarkastus aloitetaan miesluukun avaamisella, jonka jälkeen puhdas öljy imetään auton puhdasöljysäiliöön. Tämän jälkeen säiliössä oleva sakka ja vesi imetään sakkasäiliöön eri letkulla ja säiliön puhdistus voi alkaa.

Säiliö lastataan ja kaavitaan puhtaaksi ja pyyhitään räteillä. Siitä mitataan syöpymät, sitä koputellaan vasaralla ja katsotaan silmämääräisesti, että kaikki on kunnossa. Ultraäänimittarilla mitataan säiliön levypaksuus.

Tarkastuksen jälkeen öljy palautetaan säiliöön ja kansi suljetaan tiiviisti. Tämän jälkeen koeponnistetaan paluuputki, jota pitkin säiliöön palautuu ylimääräinen öljy polttimelta öljypumpun imemänä.

Mikäli paluuputki jostain syystä rikkoutuu, öljyä voi vuotaa talon alle kauan, ennen kuin se huomataan. Nykyisin suositellaankin paluuputki muutettavaksi yksiputkiseksi järjestelmäksi. Myös tämän voimme tehdä säiliön tarkastuksen yhteydessä.

Tarkastuksesta tehdään pöytäkirja kolmena kappaleena: asiakkaalle, paloviranomaiselle ja tarkastusliikkeelle. Tarkastuksessa säiliö luokitellaan A-, B-, C- tai D-luokkaan. A-luokan metallisäiliö on tarkastettava viiden vuoden välein, B-luokan säiliö kahden vuoden välein, C-luokan säiliö on poistettava käytöstä puolen vuoden kuluessa ja D-luokan säiliö poistetaan käytöstä välittömästi.

Säiliön tarkastus on lain mukaan tehtävä pohjavesialueella sijaitseville öljysäiliöille, mutta myös muualla se on viranomaistenkin mielestä aiheellista ja suositeltavaa. Puhdistuksesta on myös se etu, että poltin pysyy puhtaampana.

Ota yhteyttä!

Kiinnostuitko palveluistamme?

Rekka

Kerro meistä kavereillesi